Huuhkajien uusi päävalmentaja kolmivuotisella sopimuksella on Markku Kanerva, joka toimi Hans Backen apuvalmentajana, ja oli myös apuvalmentajana Mixu Paatelaisen valmennusryhmässä. Kanerva kertoi Huuhkaja-tv:lle ajatuksiaan päävalmentajapestistä.

– Olen otettu, että valinta kohdistui minuun. Vaikea ja haasteellinen tehtävä edessä, mutta innolla tartun siihen. Tässä on paljon voitettavaa, Kanerva sanoi.

Kanerva kiitteli pitkäaikaisesta sopimuksesta, joka mahdollistaa pitkäaikaisen kehityksen maajoukkueen kannalta. Vielä Kanerva ei halunnut ottaa kantaa siihen, minkälaisella taktiikalla Huuhkajat tulee jatkossa pelaamaan.

– Analyysit ovat vasta tuloillaan siitä, mitä edellisinä vuosina on tehty. Tulemme valmennustiimin kanssa miettimään myös tulevaisuutta ja sitä, mitä mahdollisia muutoksia tarvitsemme esimerkiksi pelaajamateriaalissa, Kanerva kertoi.

Kanervan valmennustiimiin kuuluvat Antti Niemi, Jonatan Johansson ja Simo Valakari. Kanerva toivoo apuvalmentajiltaan hänen haastamista ja omien mielipiteidensä tuomista julki.

– Sieltä tulee kriittisiä mielipiteitä, ja ennen kaikkea toivon, että minun päätöksiä kyseenalaistetaan. Minun täytyy olla todella skarppina ja pystyä perustelemaan päätökseni. Tämä on tiimityötä, mutta minä toki päävalmentajana teen lopulliset päätökset, Kanerva avasi.