KuPS:n tuore päävalmentaja Jani Honkavaara saa seuran kasvatilta Urho Nissilältä kehut ensimmäisten kuukausien panoksestaan.

Viimeksi HIFK:ta valmentanut Jani Honkavaara tarttui työhönsä kuopiolaisseuran päävalmentajana marraskuussa. Joukkue päätti kolmen viikon harjoitusjakson otteluun FC Lahtea vastaan viikko ennen joulua. Peli päättyi 2-2 ja kapteenin nauhaa kantoi 20-vuotias Urho Nissilä.

– Ensimmäiseksi peliksi siinä oli hyvä meno, maistui hyvältä. Joukkueemme mukana on ollut tähän mennessä paljon nuoria ja treeneissä on ollut paljon energiaa. Kovaa on menty, Nissilä kertoo.

Nissilä on pelannut seuran edustusjoukkueessa nyt kaksi kautta. Hän ei ole täysin tyytyväinen päättyvään vuoteensa, mutta suuntaa jo ajatukset tulevaan.

– Olen saanut ”Honsusta” todella hyvän ensivaikutelman. Minulla ei ole hänestä mitään muuta kuin positiivista sanottavaa. Uskon, että hän on hyvä meidän nuortenkin kanssa. Hän osaa varmasti opettaa asioita, kun on vielä opettaja ammatiltaan, pelaaja naurahtaa.

Honkavaara ei ole ainut uusi nimi KuPS:n pukukopissa. Vuoden vaihteen jälkeen ryhmän vahvuuteen liittyvät Sebastian Sorsa HJK:sta, Ville Saxman RoPS:sta, Nikko Boxall VPS:sta ja Saku Leppänen JJK:sta. FC Interistä tullut Solomon Duah oli jo mukana ennen joulua.

– Joukkueenrakennuksemme on todella hyvässä vaiheessa. Sopimuksia on kasassa paljon ja uusiakin pelaajia on tullut monta. Saamme varmasti hyvän joukkueen ensi kaudeksi.

– Oma tavoitteeni on ottaa joukkueesta avauskokoonpanon paikka. Sen eteen pitää tehdä kuitenkin paljon töitä, keskikenttäpelaaja korostaa.

KuPS avaa kauden 2017 Respect Suomen Cupin ottelulla perjantaina 20. tammikuuta Veikkausliiganousija JJK:ta vastaan Kuopio-hallissa.

(Lähde: Veikkausliiga.com)