Bayer Leverkusen kärsi kotikentällään shokkitappion sarjan pohjilla makaavalle Ingolstadtille maalein 1-2.

Yksi ottelun ratkaisuista oli Leverkusenin chileläispelaajan Charles Aranguizin ulosajo jo 49. minuutilla. Yhden miehen vajaallakin Leverkusen pystyi tasoittamaan, kun sveitsiläinen Admir Mehmedi teki maalin 63. minuutilla. Israelilainen Almog Cohen iski kuitenkin voittomaalin 10 minuuttia myöhemmin.

Vaikka kärkeen olisi tarvittu lisävoimaa, ei valmentaja Roger Schmidt ottanut tervehtynyttä Joel Pohjanpaloa kentälle lopussa. Sen sijaan 17-vuotias keskikenttäpelaaja Kai Havertz tuli kehiin viimeiseksi 10 minuutiksi.

Markus Kauscinsky sai Ingolstadtista potkut marraskuussa, kun joukkue otti hänen johdollaan vain kaksi pistettä kauden kymmenestä ensimmäisestä ottelusta.

Tilalle tuli Maik Walpurgis, joka on kääntänyt kurssin täysin; joukkue on viidestä pelistään uuden valmentajan alaisuudessa raapinut peräti kolme voittoa ja kymmenen pistettä.

Leverkusenilla on yksi ottelu jäljellä ennen talvitaukoa. Se on sarjassa yhdeksäntenä kuuden pisteen päässä europaikoista. Viidestä viime liigapelistään joukkue on voittanut vain yhden.