Barca-luotsi Luis Enrique ei ole paljastanut korttejaan tulevaisuutensa suhteen.

Ensi kesään päättyvän sopimuksen pidentäminen on ollut tarjolla espanjalaisvalmentajalle jo jonkin aikaa, mutta Enrique on pyytänyt lisää miettimisaikaa ennen päätöksensä tekemistä. Ilmeisesti mies harkitsee välivuoden pitämistä.

– Jos en jatka Barcelonassa, en valmenna siinä tapauksessa missään muuallakaan, Enrique sanoi Marcan mukaan.

Samainen espanjalaislehti spekuloi Enriquen korvaajilla, mikäli hän jättäisi jatkosopimuksen solmimatta.

Marca pitää ykkösehdokkaana Athletic Bilbaon valmentajaa Ernesto Valverdeä.

Valverde on tehnyt hyvää työtä Bilbaossa, jossa hän aloitti vuonna 2013. Espanjassa huhutaan, että Real Madrid olisi tehnyt Valverdelle tarjouksen tämän vuoden alussa, kun Rafael Benitez sai potkut. Valverde olisi tuolloin kieltäytynyt tarjouksesta jatkaakseen Bilbaossa.

Bilbao-luotsin vahvuutena pidetään hyvää tuntemusta espanjalaisjalkapallosta, kykyä peluuttaa Barcelelonan tyylille sopivaa jalkapalloa ja pelikokemusta Barcelonasta, jossa entinen hyökkääjä pelasi vuosien 1988 ja 1990 välillä.

Valverden sopimus päättyy ensi kesään. Mies on vahva kandidaatti Barcelonan peräsimeen, jos Luis Enrique päättäisi lähteä Barcelonasta. Kenties Enriquen epäröinti kuitenkin on vain neuvotteluasemien vahvistamista, ja suuressa suosiossa kataloniassa oleva luotsi jatkaa odotetusti Barcelonassa vielä nykyisen pestinsä jälkeen.