Barcelona-valmentaja Luis Enrique teki mielipiteensä selväksi kriitikoista, jotka arvioivat Lionel Messiä tämän voittamien Kultaisten pallojen määrällä. Messillä voittoja on ennätykselliset viisi, mutta tänä vuonna palkinnon voitto Cristiano Ronaldo, jolla voittoja on puolestaan neljä.

Kultainen pallo, eli Ballon d’Or -palkinto jaetaan vuosittain maailman parhaalle pelaajalle. Valinnan tekevät jalkapallotoimittajat, joiden äänestys määrää palkinnon saajan.

Enrique pitää typeränä pelaajien arviointia yksilöille jaettavien palkintojen perusteella. Erityisesti Enrique oli tuohtunut aikaisempien sukupolvien pelaajien vertaamisesta nykypelaajiin.

– Messi voi pelata millä pelipaikalla hyvänsä. Hän on ainutlaatuinen. On naurettavaa, että häntä verrataan sen perusteella, montako palkintoa, kultaista melonia tai mitä lie pystiä hän on voittanut, Enrique sanoi FC Barcelonan tv-ohjelmassa.

– Ei sillä, että puhuisin nykyisiä pelaajia vastaan, en halua olla epäkunnioittava ketään kohtaan, mutta en voi olla ajattelematta vanhoja pelaajia. Miten heihin sitten verrataan?

– Älkää unohtako verrata häntä vuosia, vuosia sitten pelanneisiin jalkapalloilijoihin. Silloin pelin taso oli fyysisesti niin paljon alhaisempi.

– Jos nykypelaaja voi pelata sillä tasolla, millä Messi pelaa, se on hämmästyttävää. Ei enää tule olemaan toista hänen kaltaistaan.

Lähde: Four Four Two