Täksi kaudeksi SJK:hon AC Oulusta siirtynyt hyökkääjä Aristote Mboma pelaa ensi vuonna uransa kolmannen veikkausliigakauden. SJK:n päävalmentajalla Simo Valakarilla on uuden hankintansa suhteen isot odotukset.

Mboma pelasi kaudella 2014 kolme peliä FC Hongassa tehden yhden maalin. Seuraavalla kaudella FC Lahdessa syntyi kaksi rysää 15 pelissä. Nyt Ykkösen maalikuninkuuden viime kaudella AC Oulussa voittanut kärkimies kokeilee siipiään SJK:ssa.

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari näkee 18 maalia viime kaudella pyssyttäneessä 22-vuotiaassa Mbomassa paljon potentiaalia.

– Hän on mennyt jo tämän neljän (harjoitus)viikon aikana hirveästi eteenpäin. Hänen omat vahvuutensa ovat vaistoilla pelaamisessa, halussa prässätä pelaajalta pallo pois ja halussa tehdä maaleja. Totta kai aikaa menee vielä siihen kokonaisvaltaisen pelaamisen oppimiseen, mutta uskon, että hän pystyy pelaamaan niillä omilla vahvuuksillaan hyvin liigassa, Valakari kertoi Veikkausliiga.comilla.

Zairen Kinshasassa syntynyt ”Totti” Mboma on pelannut urallaan myös Unkarin pääsarjan Ujpestissa. Hänen sopimuksensa SJK:n kanssa kattaa kaudet 2017 ja 2018.