Kiinan Superliiga on noussut nopeassa ajassa ainakin siirtomarkkinoiden hallitsijaksi. Kiinalaiset seurat ovat osoittaneet mahtiaan jättimäisillä siirtosummilla ja palkkatarjouksilla. Arsenal-manageri Arsene Wenger muistutti kuitenkin, ettei kulttuuri synny yhdessä yössä.

Kiinan liiga on saanut houkuteltua jo tammikuun siirtoikkunan aikana supertähtiä, kuten Oscar ja Carlos Tevez. Wengerin mukaan huippuliigan rakentaminen vaatii silti vuosia.

– Huippuliigaa ei luoda yhdessä yössä. Se vaatii monen vuosien työn ja kulttuuria. Ammattimainen jalkapallo luotiin Englannissa 150 vuotta sitten, mutta vieläkin me räpiköimme, Wenger sanoi.

– Uskon, että jalkapallokulttuurin luominen on hidas prosessi. Jalkapallo on melko kummallista, koska olet opetettu pikkupojasta asti siihen, kuulet jalkapallosta vanhemmiltasi ja teet saman uudelle sukupolvelle. Ottaa aikansa, että siitä (jalkapallosta) tulee osa kansaa, Wenger jatkoi.

Wengerin mukaan kiinalainen jalkapallo on vielä uutta. Wenger on kuitenkin iloinen siitä, että jalkapallo leviää maailmalla.

– Se ottaa aikansa, emmekä tiedä, onko Kiinassa jalkapallokulttuuria kymmenen vuoden kuluttua. Joskus se voi olla poliittinen päätös, joka voi vaihtua. Olen henkilökohtaisesti todella iloinen tästä (Kiinan noususta) ja odotan, että Intia tulisi myös peliin. Toivottavasti se tapahtuu, Wenger sanoi.

Lähde: Goal