FC Lahti on solminut vuoden sopimuksen saksalaisen keskikenttämiehen Hendrik Helmken kanssa. Lahteen 29-vuotias saksalainen siirtyy egyptiläisestä seurasta Al-Ahlista.

Helmke on pelannut aikaisemminkin Suomessa, kaudella 2011 IFK Mariehamnissa ja kausilla 2013-2014 FF Jarossa. Veikkausliigapelejä miehellä on vyöllään 80 ja maaleja otteluissa on syntynyt 14. Kokemusta Helmkellä on myös Norjan pääsarjasta Tromsö IL:n paidasta.

– Olen ollut Suomessa aikaisemminkin, joten tiedän minne olen tulossa. Lahteen tuon kokemusta ja haluan auttaa nuoria pelaajia päivittäisessä tekemisessä. Olen erittäin motivoitunut ja tiedän, että jos pystyn pelaamaan sillä tasolla kuin viimeksi Suomessa pelatessani, pystyn auttamaan joukkuetta. Ensin tehdään kuitenkin töitä, Helmke kertoi seuran nettisivuilla.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas otti uuden pelaajansa vastaan riemuiten. Korkeakunnaksen mukaan Helmke on näyttänyt jo harjoituksissa olevansa todellinen vahvistus joukkueelle.

– Olen todella iloinen, että saamme tämän tasoisen pelimiehen joukkueeseen. Helmke oli Veikkausliigasta lähtiessään mielestäni sarjan paras. Helmken fysiikka ei ole vielä ihan parhaimmillaan ja hänen pelaamattomuutensa näkyy, mutta menemme rauhassa sen suhteen. Tässä on vielä aikaa laittaa se puoli kuntoon, Korkeakunnas kertoi.

Lähde: FC Lahti