Tottenham kaatoi Chelsean Lontoon derbyssä Valioliigassa. Ottelun ehdotomat hahmot olivat Spursin kahden maalin mies Dele Alli ja maalit syöttänyt Christian Eriksen.

Tottenhamin huippukuntoinen hyökkäävä keskikenttäpelaaja vei kotijoukkueen 1-0-johtoon juuri ennen taukovihellystä. Alli puski Eriksenin upean keskityksen vähintäänkin yhtä upeasti ohi Chelsea-vahti Thibaut Courtois’n.

Alli riemuitsi ehkä hieman liikaakin johtomaalia, sillä mies tuuletti maaliaan fanien halattavana, ja ottelun erotuomari Martin Atkinson oli pakotettu antamaan varoitus Allille sääntöjen vastaisesta tuuletuksesta. Valioliiga on halunnut kitkeä fanien kanssa tuulettamiset pois turvallisuussyistä.

Ja sama meno jatkui toisella puoliajalla. 54. minuutilla sama parivaljakko iski jälleen, Eriksen keskitti millintarkasti ja Alli puski pallon maaliin.

20-vuotias Alli on ollut hurjassa vireessä viime aikoina, sillä maali oli englantilaisnuorukaiselle jo seitsemäs neljään peliin, ja kaiken kaikkiaan kymmenes Valioliigassa.

Voitto oli tärkeä Valioliigan mestaruuskamppailun kannalta, sillä Chelsean ero pysyi tappion myötä viidessä pisteessä. Tottenham paransi osakkeitaan voiton myötä ja nousi kolmanneksi sarjataulukossa. Voitto oli Spursille jo viides peräkkäinen.

Samalla katkesi myös Chelsean kolmentoista peräkkäisen voiton putki, ja ”Siniset” menetti mahdollisuutensa Valioliigan ennätykseen, eli neljääntoista peräkkäiseen voittoon.