Kiinan siirtomarkkinoilta tuulee taas. Daily Mailin mukaan kiinalaisseurat yrittävät houkutella englantilaisia nuoria ja lahjakkaita pelaajia huimilla viikkopalkoilla.

Kiinan Superliigassa ollaan valmiita maksamaan jopa 800 000 punnan (noin 932 500 euron) viikkopalkkoja nuorille englantilaisille jalkapalloilijoille, jotta he liittyisivät sarjan joukkueisiin.

Suurin osa Kiinaan tapahtuneista pelaajasiirroista ovat koskeneet vanhempia pelaajia, kuten Carlos Tevez, 32 ja John Obi Mikel, 29, mutta nyt sarjaan halutaan pelaajia, jotka ovat juuri puhjenneet kukkaan.

Brittilehden mukaan kiinalaisten kohteina ovat pelaajat, kuten Tottenhamin tehokaksikko Harry Kane, 23, ja Dele Alli, 20, sekä Evertonin Ross Barkley, 23.

Superliigan edustajat ovat jo ottaneet yhteyttä välittäjiin toteuttaakseen suunnitelmansa. Kiinalaiset uskovat, että nuoret englantilaispelaajat toisivat uskottavuutta sarjalle.

Toinen juttu on se, että haluavatko nuoret tähtipelaajat siirtyä Kiinaan. Ainakaan se ei jää kiinni rahasta, kuten 25-vuotiaan Oscarin kohdalla nähtiin. Nähtäväksi jää, miten suunniteltu budjettikattojärjestelmä tukisi tätä ajatusta.