Tottenham ja jo 13 sarjapeliä putkeen voittanut Chelsea kohtaavat keskiviikkona Valioliigan huippukamppailussa. Chelsea majailee sarjan kärjessä, kun taas viidentenä olevan Spursin ero sinipaitoihin on kymmenen pistettä.

Entinen Arsenalin tähtipelaaja Ian Wright kirjoitti The Sunille kolumnin otteluun liittyen. Hän nosti esiin Tottenhamilta yhden pelaajan, jolla on hänestä äärettömän suuri merkitys lopputulokseen.

Olisiko kyseessä maalihanansa auki saanut hyökkääjä Harry Kane? Entä tehoja viime peleissä liukuhihnalta nakuttanut keskikentän nuorukainen Dele Alli? Tai tanskalainen vapaapotkuspesialisti Christian Eriksen? Ranskan maajoukkueen ykkösmaalivahti Hugo Lloris?

Ei. Ei kukaan heistä, vaan keskikentän belgialaispeluri Mousa Dembele, joka ei ole vielä tehnyt maalia tämän kauden Valioliigassa.

– Mousa Dembele on Tottenhamin suurin ase sen suurimmassa haasteessa – Chelsean voittamisessa, Wright kirjoitti.

Wright perusteli päätöstään seuraavasti:

– Kun Dembele tuntee olevansa kunnossa ja vahvaksi, Valioliigasta ei löydy ketään parempaa, joka juoksee vastustajan pelaajia kohti ja aiheuttaa pelkoa heihin.

– Ei niin paljon fyysisellä tavalla, mutta hänen momentuminsa ja tekninen kykynsä pistää pelaajia ahtaalle oman maalin edessä.

Tottenhamin ja Chelsean välistä Valioliigan ottelua voi seurata suorana lähetyksenä keskiviikkona 4.1. Viasat Jalkapallo -kanavalla ja verkkopalvelu Viaplayssa kello 21.55 alkaen Ville Kuusisen selostamana. Viasatin ohjelmatiedot tulevista jalkapallo-otteluista löydät täältä.