IFK Mariehamn oli ehdolla tiistaisessa Suomen Urheilugaalassa Vuoden joukkueeksi. Seuralle tai Veikkausliigalle ei asiasta oltu kuitenkaan ilmoitettu.

Voiton vei lopulta Nuorten Leijonien jääkiekkojoukkue. Kun ehdokkaat olivat samaan aikaan tv-kuvissa, IFK Mariehamnia edustanut henkilö ei ollut seuralle tuttu, eikä kukaan oikein tunnu tietävän, kuka tämä mies oli, jota tv-kuvissa kuvattiin.

Ilta-Sanomat tiesi kertoa, että tv-kuvissa oli Vuoden Urheilijaksi valitun Leo-Pekka Tähden valmentaja Juha Flinck, joka oli itsekin ehdolla Vuoden valmentajaksi.

– Erittäin mukavaa, että olimme ehdolla Vuoden joukkueeksi yhdessä Nuorten Leijonien ja miesten salibandymaajoukkueen kanssa. Kukaan ei ollut silti muistanut informoida meitä tai Veikkausliigaa ehdokkuudesta. Ja se pysyy yhä mysteerinä, kuka on tämä mies, johon Yle tarkensi tv-kuvissa, IFK Mariehamnin virallisella Facebook-sivulla kirjoitettiin.

Ilta-Sanomien mukaan Urheilugaala oli kutsunut IFK Mariehamnista paikalle kapteeni Jani Lyyskin sekä päävalmentaja Peter Lundbergin, mutta seuran toimitusjohtaja Peter Mattson kiisti tämän.

– Me emme tienneet mitään. Meillä ei ollut omaa edustajaa kutsuttuna paikalle. Eräs meidän hallituksen jäsenemme oli siellä privaatisti katsomossa. Hän laittoi minulle illalla tekstiviestin ja kysyi, että kuka tuo mies on, jota tv-kamerat zoomaavat? Meillä ei ollut mitään tietoa, että olemme ehdolla, Mattson sanoi Ilta-Sanomille.

 

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Svenska Yle.