Mikä ihme vaivaa Pep Guardiolaa? Manchester Cityn manageri höpisi outoja jo maanantain Burnley-voiton jälkeen BBC:n haastattelussa, ja tänään hän kertoi vuolaasti, että valmennusura alkaa olla loppusuoralla.

Omituista höpinää mieheltä, jolla on ikää 45 vuotta ja taatusti parhaat vuodet valmentajana edessä. Onko miehellä burn out? Onko hän romahtamassa?

Pestit Barcelonassa ja Bayern Münchenissa olivat yhtä juhlaa. Rahakas tarjous toi hänet ökyrikkaaseen Manchester Cityyn, mutta kaikki ei ole sujunut suunnitellusti. Olisiko ottanut liian koville?

Joko Guardiolan oma sopeutuminen brittijalkapalloon ei ole onnistunut, tai sitten Cityssä on liian huonot pelaajat toteuttamaan hänen pelitapaansa. Siihen en oikein jaksa uskoa. Joku Pepiä silti tällä hetkellä vaivaa? Olisiko ollut joululoman paikka? Sellaiseen hän on tottunut aiemmissa pesteissään, mutta Englannin kentällä puhalletaan joulu ja uusivuosi kahta kauheammalla otteluhöökillä. Voisiko se olla liikaa Guardiolalle?

Tai on toki toinenkin vaihtoehto. Mitä jos hän on alun perinkin ajatellut, ettei valmenna kovin pitkään. Ei sekään nimitäin huono vaihtoehto ole, elämässä kun on niin paljon muutakin. On muistettava, että 16 vuoden pelaajauransa jälkeen Guardiola piti vain vuoden vapaata 2006-2007 ennen kuin aloitti valmennustyöt Barcelonan B-joukkueessa. Ja seuraavana vuonna hän olikin jo ykkösessä piällysmiehenä.

Paine on ollut kova jo 26 vuotta. Ja jos rehellisiä ollaan, onhan hän voittanut jo seurajoukkueissa kaiken, mitä voi yksi valmentaja voittaa. Mitä jos motivaatio alkaa juuri siksi hiipua?

Voi olla niinkin, mutta kyllä nuo Guardiolan viimeaikaiset höpinät olivat hiukan huolestuttavia. Toivottavasti miehellä on kaikki kunnossa.

LAURI HOLLO