Englannin neljännellä sarjatasolla pelaavalle Plymouthille Liverpoolin pakottaminen uusintaotteluun FA Cupissa oli melkoinen lottovoitto.

Liverpoolia vastaan joukkue taisteli kynsin hampain ja piti kuin pitikin ottelun maalittomana loppuun saakka.

– Tämä tarkoittaa meille noin 1,5 miljoonan euron lisätuloja, mikä on noin 20 % liikevaihdostamme, iloitsi seuran puheenjohtaja James Brent BBC:llä.

Plymouth saa nyt lipputulot uusinnasta kotiottelustaan, tosin Home Parkille mahtuu vain 16 000 katsojaa. Plymouth saa kuitenkin osansa myös vierasottelun lipputuloista, Anfieldilla väkeä oli 52 692, lisäksi tulevat rahat ottelun televisioinnista.

Vuonna 2011 Plymouth ajautui selvitystilaan, mutta sitä ei lopulta pudotettu liigatasolta.

Noin 250 000 asukkaan Plymouth on ainoa Englannin suurkaupunki, jolla ei ole koskaan ollut pääsarjajoukkuetta. Sillä on kuitenkin iso kannattajajoukko.

– Meillä oli 35 000 kannattajaa viime kauden Kakkosliigan play off -finaalissa Wembleyllä, joten Liverpool-ottelun liput menevät varmasti kuin kuumille kiville. Harmi vain, ettei niitä ole 16 000:tta enempää.

– FA Cup on fantastinen kilpailu, tässä pienilläkin seuroilla on mahdollisuus kohdata jättiläisiä ja sitä kautta saada lisää näkyvyyttä ja markkina-arvoa. Liverpool-ottelu esimerkiksi televisioitiin Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Intiassa, tämä on meille mahtava tilaisuus markkinoida brändiämme laajasti, Brent sanoo.