Tottenhamin Dele Alli oli Chelsea vastaan Lontoon derbyssä ottelun paras pelaaja kahden puskumaalinsa ansiosta. Allin silmiä hipova esitys sai Spurs-fanit jo pelkäämään pahinta, eli myyntiä Real Madridiin, josta on ollut huhuja.

Alli puski juuri ennen taukovihellystä ottelun avausmaalin Christian Eriksenin millintarkasta keskityksestä. Sama kuvio toistui myös toisella puoliajalla vajaan tunnin kohdalla, kun Eriksen tarjoili ja Alli puski pallon maaliin.

Ottelun maalit olivat Allille jo kuudes ja seitsemäs neljään otteluun. Alli on tehnyt tällä kaudella yhteensä kymmenen maalia Valioliigassa. Valioliigauran aikana Alli on tehnyt nyt 20 maalia 52 ottelussa. Vertailun vuoksi esimerkiksi Steven Gerrardilla meni samaan virstanpylvääseen peräti 169 ottelua ja Paul Scholesilla 74 ottelua.

– Tiesimme, kuinka iso peli tämä on, ei vain meille, mutta faneille, ja oli tärkeää saada kolme pistettä. Se oli massiivinen peli seuralle ja faneille. Kaikki antoivat kentällä kaikkensa, ja se näkyi suorituksessamme, Alli sanoi ottelun jälkeen Sky Sportsille.

Fanit olivat toki riemuissaan voitosta, mutta Allin musertava suoritus sai myös fanit pelkäämään sitä, että myynti Real Madridiin olisi entistä lähempänä. Alli ei olisi suinkaan ensimmäinen Spursista Real Madridiin siirtynyt pelaaja.

Aiemmin saman tempun ovat tehneet muun muassa Gareth Bale ja Luka Modric, jotka ovat tälläkin hetkellä Los Blancosin kantavia voimia.

Alla muutamia fanien kommentteja Twitteristä:

– Dele Alli on nykyisin Dele Ali, koska hän luovutti L-kirjaimen (lose=tappio) Chelsealle, Nozrul Ahmed kirjoitti.

– Antaisin Real Madridille mielummin äitini kuin Dele Allin, eräs fani veisteli.

– Spurs oli niin hyvä, Alli oli älyttömän hyvä. Hän tulee olemaan Madridissa ennen kuin täyttää 23 vuotta, Paddy McKenna ennusti.

 

 

Paddy McKenna

@PaddyMcKenna
Spurs so good. Alli insanely good. He'll be at Madrid before he's 23. #TOTCHE