© Kuva: Getty Images

UEFA huolissaan: Yhdeksän superseuraa ylivertaisessa asemassa taloudellisesti, muiden mahdotonta saada kiinni – arvaatko joukkueet?

Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n raportti katsoo, että yhdeksän seuraa on repinyt Euroopassa niin pitkän välimatkan muihin seuroihin, että niitä ei voida enää saada kiinni. Eron ”superseurojen” ja muiden välille tuottaa taloudellinen asema.

Peräti viisi näistä seuroista pelaa Valioliigassa: Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea sekä Liverpool.

Valioliigan taloudellinen dominanssi näkyy myös palkkamenoissa, sillä liigan palkkakulut ovat yli kaksinkertaiset verrattuna seuraavaksi korkeimpia kokonaispalkkoja maksavaan Italian Serie A:han. Valioliigaseurojen yhteenlasketut palkkakulut ovat vuodessa yli 2,6 miljardia euroa.

Loput UEFA:n identifioimista superseuroista ovat Barcelona, Real Madrid, PSG sekä Bayern München.

Näiden yhdeksän seuran taloudellinen asema on ylivoimainen perässä tuleviin. UEFA ilmaisee raportissa huolensa, että näiden seurojen asema keskittää sponsorisopimukset ja mainostulot liiaksi yksittäisten harvojen seurojen käsiin.

Superseuroja luonnehditaan kansainvälisiksi megabrändeiksi, jotka pystyvät sosiaalisen median aikakaudella tavoittamaan ennen näkemättömän, globaalin yleisön.

Päivitetty 13.1. klo 9.42 kuvatekstiä.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!

  • ¡Força Barça!

    • Aerial Threat

      Moi Sanni! Vähän sivusta seuranneena (tosin enemmänkin maikkarin palstoilla) oon ymmärtäny että sussa on hitusen suomalaisuuttakin. Correct if I’m wrong. 🙂 No mutta kuitenkin aattelin tehdä tunnarit tänne disqusiin jotta voitais jakaa vähän mielipiteitä futiksesta jos sua vaan kiinnostaa? Itekin Barca fanina mietin että onko sulla Barcan lisäks suomesta mitään lempparijoukkuetta? Mulla on HJK ollu aika lähellä sydäntä suomalaisista mutta Barca aivan paras ulkomaisista joukkueista! Suarez oli loisto hankinta Barcalta aikoinaan ja ton jälkeen toi Messi, Neymar, Suarez kolmikko onkin ollu aivan ylivoimanen hyökkäyspääty muihin nähden. Olis kiva nähdä vielä Guardiola joku päivä valmentamassa tota nykyistä joukkuetta. Tosin Pep tais aikoinaan rakentaa Barcan Xavin ympärille joten töitä pitäis siltäkin osin tehdä että sais yhtä vahvan keskikentän sinne ku sillon hyvinä aikoina.

      • ¡Hola! The thing is, that my father was born in Barcelona, and my mother was born here in Helsinki. I consider myself a Catalan, and that’s why football is more of a political thing for me. I’m not into Finnish football. Suárez is the best striker in the world! He has developed so much during his stay in Catalonia.