HIFK:n taival jalkapallon Suomen Cupin C-lohkossa on alkanut surkeasti. Antti Muurisen joukkue on viimeisenä yhdellä pisteellä.

Ylipäätään HIFK ei ole voittanut yhtään ottelua vuoden 2017 aikana. Harjoitusottelussa tuli 2-3-tappio KuPS:ille, sitten Cupissa 2-2-tasapeli Grankulla IFK:n kanssa, 0-3-tappio Hongalle ja 0-2-tappio Gnistanille.

Joukkueessa on mm. kokenut maajoukkuetähti Mika Väyrynen sekä maalipyssyt Juho Mäkelä ja Pekka Sihvola, mutta homma ei vain toimi. Lauantain tappio omalle reservijoukkueelle Gnistanille oli (taas) nöyryyttävä.

– Yksinkertaisesti ajoitukset pallon liikkeen ja pelaajien liikkeiden kanssa pitäisi saada sujuvammiksi, ratkaisut ontuvat. Tietynlaiset kombinaatiot ja monen pelaajan samankaltainen ajattelu puuttuvat. Paljon on vielä parannettavaa, joukkueen toinen valmentaja Mikko Eskelinen kertoo seuran nettisivuilla.

– Tärkeintä on, että tiedostamme kehityskohdat. Ei tässä kannata vielä huolestua, sillä liigakauden alkuun on onneksi vielä aikaa. Homma etenee tiettyjen suunnitelmien mukaisesti.

– Yleinen taso ja sen pitäminen vaativat vielä runsaasti töitä, Eskelinen sanoo.