Bayern Münchenin saksalaislegenda Philipp Lahm kertoi tiistaina lopettavansa uransa kauden jälkeen. Seuralle tuli yllätyksenä, että Lahm ilmoitti lopettamisestaan nyt.

Lahm ilmoitti tiistaina Wolfsburgia vastaan pelatun Saksan cupin neljännesvälierän jälkeen lopettavansa uransa tähän kauteen. Bayern eteni 1-0-voitolla puolivälieriin. Lahmin lopettamisilmoitus tuli Bayern-johdolle yllätyksenä.

– Bayern München on yllättynyt Philipp Lahmin lähestymistavasta, Bayernin puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge kirjoitti seuran tiedotteessa.

Uli Hoeness ja minä olemme pitäneet avoimia, intensiivisiä ja rakentavia keskusteluja Philippin kanssa viime kuukausina mahdollisesta työpaikasta seuran urheilutoimenjohtajana. Viime viikon lopulla hän (Lahm) ilmoitti, ettei ole käytettävissä tällä hetkellä sellaiseen rooliin. Lisäksi hän sanoi, että haluaisi päättää sopimuksensa, joka on voimassa kesäkuuhun 2018 asti, tämän kauden jälkeen, tiedotteessa kerrottiin.

Tiedotteen mukaan seura olisi toivonut, että he olisivat Lahmin kanssa tulleet yhdessä julki lopettamispäätöksestä, mutta Lahm kertoi tiedon jo Wofsburg-voiton jälkeen. Bayernin nykyisenä urheilutoimenjohtajana työskentelevä Hoeness kommentoi vielä Lahmin lopettamisilmoitusta WAZ-lehdelle:

– Meillä on aina avoimet ovet Philipp Lahmille. Voin kuvitella hänet työskentelemässä Bayernissa jonain päivänä. Philipp ansaitsee meidän suurimman mahdollisen kunnioituksen.

– Emme ole pettyneitä, hänen päätökseensä, se vain yllätti meidät. Meillä ei ollut kiire. Hän olisi voinut aloittaa meidän urheilutoimenjohtajana tammikuussa 2018, Hoeness kertoi.

Lähde: Goal