Barcelona selvitti tiensä Espanjan cupin Copa del Reyn finaaliin, kun se pelasi kotonaan 1-1-tasapelin Atletico Madridin kanssa.

Barca oli voittanut avausosa 2-1.

Ottelu oli dramaattinen. Luis Suarez vei Barcan 1-0-johtoon avausjaksolla. Toisella jaksolla Barcelonan puolustaja Sergi Roberto sai toisen keltaisen kortin tunnin kohdalla ja lensi suihkuun.

Sen jälkeen Antoine Griezmann tasoitti pelin, mutta maali hylättiin paitsiona, vaikka TV-kuva osoitti, ettei se ollut sitä.

Muutama minuutti myöhemmin ulos lensi Atleticon Yannick Carrasco. 10 minuuttia ennen loppua Atletico sai rangaistuspotku, mutta Kevin Gameiro missasi sen. Hän iski kuitenkin tasoituksen kolme minuuttia myöhemmin.

90. minuutilla oli Luis Suarezin vuoro katsella punaista korttia; hänen kyynärpäänsä osui Koken kasvoihin. Atletico painosti, mutta Barcelona onnistui pitämään pelin tasoissa ja meni finaaliin.

Suarezin mukaan kyse ei ollut virheestä.

– Nauran sille tuomiolle. Se ei ollut edes virhe. En tehnyt mitään, toivon, että teemme tästä valituksen, Suarez sanoi Gol TV:llä.

Jos valitus ei mene läpi, Suarez ei pelaa finaalissa, missä vastaan tulee joko Celta Vigo tai Deportivo Alaves.

– Olen myös valittamisen kannalla. Mutta en ole kovin toiveikas sen suhteen, koska jos katsoo historiaa, meidän valituksemme eivät ole yleensä menneet läpi, sanoi Barcelonan valmentaja Luis Enrique.

– On turhauttavaa, kun kaksi pelaajaani ei ole mukana finaalissa. Mutta sellaista tapahtuu jalkapallossa. Jostain syystä erotuomari oli sitä mieltä, että Roberto ja Suarez ansaitsivat kaksi keltaista korttia.