Alexander Ring siirtyi tammikuun siirtoikkunassa 2. Bundesliigassa pelaavasta Kaiserslauternista Pohjois-Amerikan MLS-sarjassa pelaavaan New York City FC:n riveihin. Ring uskoo kehittyvänsä paremmin New Yorkissa.

Ringin pelikavereina New Yorkissa pelaavat muun muasssa italialaiselegenda Andrea Pirlo sekä FC Barcelonassa loistanut David Villa. Seuraa valmentaa Arsenal-legenda Patrick Vieira. Ring kertoi siirron syistä Helsingin Sanomille.

– Vieira olisi voinut olla vaikka JJK:n valmentaja, ja olisin tarttunut hänen tarjoukseensa. Keneltä oppisin paremmin kuin häneltä? Hän on pelannut korkealla tasolla pelipaikallani, Ring perusteli HS:lle.

Ring vietti viimeiset kolme ja puoli kautta Kaiserslauternissa. Viimeiset vuodet olivat Ringin mukaan jo melkoista pakkopullaa, kun sarjanousu Bundesliigaan ei toteutunut. Nyt hän toivoo oppivansa parhailta ja palaavansa vielä Euroopan huipulle.

– En nyt halua loukata ketään Kaiserslauternissa, mutta haluanko treenata Patrick Zieglerin kanssa vai Andrea Pirlon kanssa. Kyllä Pirlo varmaan osaa opettaa vähän paremmin.

– Toivon, että Vieira veisi minua eteenpäin pelaajana, ja voisin ottaa vielä pari harppausta ylöspäin, Ring sanoi.

Lue Helsingin Sanomien juttu aiheesta täältä.