Ykkösessä ensi kaudella pelaava Gnistan järjesti lauantaina todellisen jymypaukun kaatamalla Helsingin IFK:n Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa Talissa 2-0.

Gnistanin voittomaalin teki Jani Kaukomaa 77. minuutilla. Naulan arkkuun iski 83. minuutilla Karim Jouini.

Voiton merkitystä korostaa entisestään se, että Gnistan on HIFK:n yhteistyöseura eli käytännössä reservijoukkue. HIFK:n alku Suomen Cupissa on ollut luvalla sanottuna surkea.

Antti Muurisen luotsaama HIFK on jäänyt kaikissa kolmessa lohkovaiheen ottelussa ilman voittoa ja helsinkiläiset ovat pelanneet pelkästään Ykkösen joukkueita vastaan.

Avausottelussa HIFK nousi GrIFK:ta vastaan viime hetken maalilla 2-2-tasapeliin. Esport Honka rökitti HIFK:ta peräti 3-0 ja nyt reservijoukkue Gnistan syvensi IFK:n tuskaa. Jatkopaikkaan HIFK tarvitsee jo muiden joukkueiden apua.