Manchester Unitediin viime kesällä siirtynyt ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimovic on todistanut olevansa yhä maailman huipulla, vaikka ikää on jo 35 vuotta. ManU-manageri Jose Mourinho ylisti Ibrahimovicin vaikutusta varsinkin nuoriin pelaajiin.

Ibrahimovic on tunnettu hänen egostaan. Viimeisin esimerkki nähtiin, kun ruotsalaishyökkääjä kertoi olevansa yhä kuumin puheenaihe PSG:ssä. Siitä huolimatta Mourinhon mukaan Ibrahimovic osaa olla erinomainen esimerkki nuorille pelaajille Unitedissa.

– Hän on johtaja. Hänellä on erityinen tunne, erityinen huolenpito nuorista kavereista. Mielestäni hän on jopa parempi pelaaja kuin silloin, kun valmensin häntä Interissä, Mourinho kertoi Sky Sportsille.

Mourinho ja Ibrahimovic oli yhdessä Interissä kaudella 2008-09. Tällä kaudella Ibrahimovic on iskenyt Valioliigassa 15 maalia 24 ottelussa.

– Hän on nykyään maltillisempi, järkevämpi ja ymmärtää peliä paremmin. Hän ei ole vain viimeistelijä, vaan hän pystyy myös luomaan maaleja, Mourinho kehui.

Ibrahimovicin jatkosta on ollut paljon puhetta. Mourinho uskoo, että hyökkääjätähti jatkaa uraansa vielä Unitedissa. Mourinhon mukaan Ibrahimovic voi jatkaa uraansa vielä pitkään ainakin fysiikkansa puolesta.

– Uskon, että hän voisi pelata fysiikkansa puolesta vielä 40-vuotiaanakin. Mutta se ei ole koskaan vain fysiikasta kiinni, vaan myös henkisestä puolesta. Jonain päivänä hän tekee päätöksensä ja jalkapallomaailman on vain hyväksyttävä se, Mourinho sanoi.

Lähde: Goal