Italian Serie A:ssa pelaava Palermo tiedotti eilen nettisivuillaan, että joukkueen pitkäaikainen presidentti ja omistaja Maurizio Zamparini siirtyy tehtävistään sivuun.

Sisilialaisseura siirtyy amerikkalaisomistukseen, jonka tavoitteena on nostaa Palermo uuteen nousuun.

Zamparini osti seuran vuonna 2002 ja nosti sen takaisin Italian pääsarjaan 31 vuoden tauon jälkeen. Hänen ensimmäisinä vuosinaan Palermo oli useasti lähellä päästä jopa Mestarien liigaan oikeuttaville sijoille.

Viime vuosina joukkueen menestys on kuitenkin ollut tiukassa, ja kauden 2012-13 päätteeksi Palermo putosi Serie B:hen. Visiitti alemmalla sarjatasolla ei kestänyt kuin vuoden, mutta Palermo on ollut siitä lähtien vakiokasvo Serie A:n putoamiskamppailussa.

Zamparini on tehnyt sisilialaisjoukkueen eteen paljon hyvää, mutta hänet tunnetaan myös erittäin liipaisinherkkänä omistajana ainakin valmentajien suhteen. Viisitoistavuotisen omistajuutensa aikana Zamparini on vaihtanut joukkueensa valmentajaa 40 kertaa. Osa ehdokkaista on kokeillut tuuriaan useamman kerran.

Viime kaudella joukkueen peräsimessä nähtiin Giuseppe Iachini, Davide Ballardini, Fabio Viviani, Giovanni Tedesco, Giovanni Bosi ja Walter Novellino. Bosi ja Novellino olivat joukkueessa vastuusta kahdesti.

Zamparini nimitti viime kaudella tehtävään myös Guillermo Barros Schelotton, mutta hän ei lopulta saanut UEFA:lta tarvittavia valmentajan papereita.

Tällä hetkellä Palermo on Serie A:ssa sijalla 18.

Lähde: Football Italia