Sportskeeda-sivusto on koonnut Lionel Messistä faktoja, jotka eivät ole yleisesti kovin hyvin tiedossa. Kuinka monta sinä tiesit?

1) Messi syntyi Rosariossa, samassa kaupungissa kuin vapautustaistelija Che Guevara.

2) Moni luulee, että Messin nuorena saaman kasvuhormonihoidon maksoi Barcelona, mutta sen maksoi Argentiinan terveydenhuoltolaitos.

3) Messin intohimo on Coca Cola. Kun hän tuli Barcelonaan, jouduttiin Cola-automaatti siirtämään pois, koska Messi oli koko ajan colapullo kädessä.

4) Barcelonan tekninen johtaja Carles Rexach oli äimistynyt nähdessään 12-vuotiaan Messin pelaamassa. Hänellä ei ollut paperia sopimuksen tekemistä varten, joten se raapustettiin hänen paperinenäliinaansa. Tuo paperinenäliinasopimus on sittemmin kehystetty.

5) Messi lähti aikaisin Eurooppaan, eikä ollut heti kovin tunnettu kotimaassaan. Kun Argentiinan jalkapalloliitto halusi kutsua hänet nuorten maajoukkueeseen, he soittivat vahingossa kaverille nimeltä Leonel Mecci, koska eivät olleet varmoja edes tämän nimestä.

6) Messi debytoi 2005 Argentiinan A-maajoukkueessa Unkaria vastaan 18-vuotiaana. Debyytti kesti 43 sekuntia. Messi sai suoran punaisen huitaistuaan vastustajaa kasvoihin. Se on edelleen Messin ainoa punainen kortti seurajoukkueessa tai maajoukkueessa.

7) Espanjan sanakirjaan on lisätty sana inmessionate vuonna 2013. Se tarkoittaa jalkapallon pelaamista täydellisesti sekä kaikkien aikojen parasta jalkapalloilijaa.

8) Messi haluaa usein olla joukkuekuvissa alarivin vasemmassa reunassa. Tämä siksi, että kun muut pelaajat ovat polviasennossa, Messi seisoo hieman kyykyssä ja näyttää hieman pidemmältä, mitä todellisuudessa on.