Espanjassa käydään joka vuosi kiivas keskustelu Copa del Reyn finaalistadionista. Tämän vuoden loppuotteluun selvisivät FC Barcelona ja Deportivo Alaves.

Barcelona on ollut kilpailun finaalissa kuusi kertaa viimeisen kymmenen kauden sisällä. Se ei ole kertaakaan tuona aikana päässyt juhlimaan cupin voittoa pahimman kilpailijansa, Real Madridin kotistadionilla.

Realin Santiago Bernabeu on yksi Euroopan suurimmista stadioineista ja siten aina yksi vaihtoehdoista Copa del Reyn finaalin näyttämöksi. Viime vuosina stadion on ollut sattumoisin poissa käytöstä aina, kun Barcelona on yltänyt cupin loppuotteluun.

Yhtenä vuonna stadionin vessat olivat korjauksessa ja viime vuonna Bernabeuta ei voitu käyttää, koska Bruce Springsteen esiintyi siellä edellisenä iltana.

Tänäkään vuonna finaalia ei madridilaisjoukkueen kotistadionilla nähdä.

– Cupin finaalia ei voida pelata Bernabeulla, sillä siellä aloitetaan rakennustyöt, sanoi Real Madridin presidentti Florentino Perez torstaina.

Barcelona on edellisen kerran pelannut Copa del Reyn finaalin verivihollisensa stadionilla kaudella 1996-1997, jolloin se voitti Real Betisin lukemin 3-2.

Lähde: Goal