Veikkausliigassa viime kaudella neljänneksi sijoittunut Vaasan Palloseura sai kokea cup-romantiikkaa, kun Kakkosessa pelaava Musan Salama ryösti tylysti vaasalaiset vieraskentällä maalein 0-1, lue lisää pelistä tästä. VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen oli pettynyt omiensa esitykseen.

Vuorinen piti pitkän hiljaisuuden ennen vastaamista kysymykseen ottelusta.

– Pohjanoteeraus. Moneltakin kantilta katsottuna. Olemme pettyneitä siihen, miltä peli näytti ja mihin suuntaan se meni. Meidän mielestämme oli paljolti itse aiheutettua, miksi peli oli tämän näköistä. MuSa puolusti tiiviinä ja heillä oli hyvät ylivoimat kentällä meitä vastaan useissa tilanteissa, Vuorinen kertoi seuran nettisivuilla.

MuSan puolustus oli rautaa Vaasassa. VPS joutui usein hyökkäämään alivoimaisena MuSan puolustuslinjaa vastaan.

– Emme rakentaneet tarpeeksi hyvin alueellisia ylivoimia, mikä meidän peliimme yleensä kuuluu, Vuorinen jatkoi.

VPS jatkaa tappiosta huolimatta D-lohkon kolmantena. Pisteitä vaasalaisilla on saman verran kuin lohkoykkösellä SJK:lla, mutta maalieron ansiosta lohkosijoitus on vasta kolmas. Lohkon toisena on FF Jaro.

Viimeisessä lohkovaiheen ottelussa VPS kohtaa SJK:n. Ottelun panos on huikaiseva, sillä voittajalla on mahdollisuus jatkaa suoraan cupin puolivälieriin. Toisaalta tappion myötä saattaa pudota lohkon kolmansiksi sijoittuneiden kautta jopa ulos cupista.

– Tässä on jokaisella peiliin katsomisen paikka tällaisen pelin jälkeen. Suomen Cupissa teimme asiat vaikeammaksi itsellemme, Vuorinen puuskahti.

Lähde: VPS