Southampton nousi kahden maalin takaa tasoihin, mutta lopulta Zlatan Ibrahimovic, 35, puski Manchester Unitedin liigacupin mestariksi sunnuntai-iltana.

Manchester United näytti menevän menojaan Liigacupin finaalissa Southamptonia vastaan. 38 minuutin jälkeen ManU johti jo 2-0.

ManU:n avausmaalista vastasi myös Ibrahimovic, joka ampui hienosti vapaapotkusta pallon maaliin. Jesse Lingard lisäsi johdon komealla sijoituksella.

Southampton sai kuitenkin tärkeän kavennusmaalin juuri ennen taukovihellystä. Napolista Southamptoniin siirtynyt Manolo Gabbiadini jatkoi vahvaa lentoaan uudessa seurassaan ja viimeisteli komeasti kavennuksen maalivahti David de Gean edestä.

Gabbiadini teki myös Southamptonin tasoituksen 48. minuutilla. Italialaishyökkäjä on tehnyt Southampton paidassa kolmessa pelaamassaan ottelussa peräti viisi osumaa.

Gabbiadinin maalit jäivät lopulta laihaksi lohduksi. Ottelun viimeisellä kympillä Ibrahimovic näytti taas sen, miksi hän on yhä yksi maailman parhaista pelaajista 35-vuotiaanakin.

Ander Herrera antoi erinomaisen keskityksen maalille, jonka ruotsalaishyökkääjä puski voimalla sisään.

Liigacupin mestaruus oli ManU:n peräsimeen viime kesänä siirtyneelle Jose Mourinholle ensimmäinen pokaali ManU-managerina. Mourinhosta tuli samalla myös ensimmäinen manageri, joka on ensimmäisellä kaudellaan johdattanut Unitedin pokaaliin.