HIFK kohtasi Ykkösessä pelaavan TPS:n viimeisessä harjoitusottelussa ennen Veikkausliigan alkua. Helsinkiläiset lähtivät otteluun kolmen ottelun voitottomassa putkessa, kun taas TPS:llä oli alla huikea 8-0-voitto KTP:stä.

Heikosti harjoituskaudella esiintynyt HIFK ei näyttänyt piristymisen merkkejä tällä kertaa, sillä tappio tuli lukemin 1-3. Erityisen nöyryyttävän tappiosta teki turkulaisten tekemien maalien syntyajat.

HIFK teki ottelun avausmaalin tunnin pelin jälkeen. Näissä numeroissa mentiin lähes koko 90 minuuttia. Sonera Stadiumille vieraisiin saapunut TPS iski ottelun tasoihin 88. Minuutilla Jani Virtasen maalilla.

Johtoon vieraat siirtyivät vain minuutti tämän jälkeen ja viimeisen naulan arkkuun iski Oskari Jakonen kolmannella lisäaikaminuutilla.

Antti Muurisen joukot lähtevät ensi viikolla alkavaan Veikkausliigaan todella heikon talvikauden jälkeen. HIFK otti talvella vain yhden voiton kahdeksasta pelaamastaan ottelusta.