Suomen ja Itävallan välinen tiistainen ystävyysottelu päättyi 1-1-tasapeliin. Pelin ensimmäisestä osumasta vastasi kotijoukkueen Marko Arnautovic noin tunnin kohdalla. Huuhkajissa debyyttinsä tehnyt Fredrik Jensen tasoitti ottelun kaukolaukauksella, kun peliä oli noin vartti jäljellä.

Englannin Championshipin Nottinghamin Forestissa pelaava Thomas Lam kellotti täydet minuutit Suomen keskikentällä. 23-vuotias pelimies on tyytyväinen Huuhkajien esitykseen, joskin häntä harmittaa hänen Teemu Pukille petaamansa paikka ensimmäisellä jaksolla.

– Totta kai, jos olet 0-1-tappiolla ja saat sen tasotusmaalin, niin siinä mielessä voi olla tyytyväinen. Ekalla puoliajalla meillä oli se Teemun paikka mennä 1-0-johtoon, mutta lopputulos 1-1 on ihan ok, kertaa Lam Huuhkaja-tv:n haastattelussa.

Perjantain Turkki-pelistä Lam joutui olemaan sivussa pelikiellon takia. Nyt hän sai pitkästä aikaa kokonaisen ottelun tililleen, mistä hän on iloinen.

– Eka puoliaika oli iteltä suht ok. Sain paljon palloja, liikutin palloa hyvin. Tokalla puoliajalla vähän vähemmän. Väsyin myös vähän, koska en ole pelannut noin seitsemään viikkoon täyttä peliä. Oon ihan tyytyväinen. Voi parantaa vielä monia juttuja, mutta oon iloinen, että sain pelata 90 minuuttia.

Puolustuspään monitoimimiehen mukaan Suomen pelissä näkyivät päävalmentaja Markku Kanervan painottamat asiat.

– Me tiedettiin, että Itävallalla on hyviä yksilöpelaajia ja mun mielestä me hoidettiin ne aika hyvin. Hyökkäyspäässä oli ajoittain tilaa ja välejä, jonne minä ja Perparim (Hetemaj) saatiin aika paljon pelattua palloja. Se oli tärkeätä meille. Se mitä haluttiin, toimi aika hyvin.