Tampereen Ilves voitti tiistaina Kuopion Palloseuran 2-1 ja eteni lohkoykkösenä Suomen Cupin puolivälierään, jossa sillä on vastassa Kokkolan Pallo-Veikot.

Tiistain ottelu lähti hieman hitaasti käyntiin, mutta puolen tunnin kohdalla alkoi tapahtumaketju, joka määritteli loppuottelun kulun. Peräkkäin nähtiin Ilveksen avausmaali, suora punainen KuPS:lle sekä kuopiolaisten tasoitusmaali.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss luonnehti ensimmäistä jaksoa rikkonaiseksi.

– Eka jakso oli vähän vaikea ja katkonainen. Välillä meillä oli vaikeuksia pelin avaamisessa ja tasapainottamisessa. Meidän piti laittaa itsemme likoon myös kontaktipelissä, sillä KuPS on vahva siinä, Wiss kertasi Ilveksen haastattelussa.

Tamperelaiset pääsivät pelaaman toisen jakson yhden ylivoimalla, ja Wiss kiittelikin omiaan siitä, miten he omaksuivat nopeasti pelaamisen vajaata miehistöä vastaan.

– Se toimi oikeastaan hyvänä harjoituksena meille. Ikinä ei treeneissä käytetä aikaa siihen, että harjoteltaisiin pelaamaan kymmentä vastaan.

Tunnin kohdalla Tuco ratkaisi ottelun Ilvekselle laittamalla pallon tyhjiin. Tiistaina joukkueita erotti vain yksi maali, ja Wiss sanoo, että enemmänkin olisi voitu nähdä.

– Olisimme mekin tietysti voineet tehdä pari maalia lisää. Ihan hyvä esitys hiihtoloman jälkeiseksi peliksi.