© Kuva: Juha Tamminen

Lapin Kansa: Veikkausliigan kärkiseura teki jälleen rumat taloudelliset tappiot

Viime kaudella Veikkausliigassa kuudenneksi sijoittunut Rovaniemen Palloseura teki viime kaudella raskaat tappiot taloudellisesti. Yhdeksi esiin nostetuksi syyksi on kerrottu bingotoiminnan romahdus.

RoPS teki viime kaudella hieman vajaa 350 000 euroa tappiota.

– Tulos on tietenkin iso pettymys. Meillä oli europelit ja menestyimme hyvin liigassa. Suurin yksittäinen tekijä on jo moneen kertaan esillä ollut bingotoiminnan romahdus, seuran toimitusjohtaja Petri Jaatinen kertoi Lapin Kansalle.

Seura on aiemmin pyörittänyt menestyksekkäästi bingotoimintaa Rovaniemen keskustassa, mutta viime vuosina tulot ovat jääneet vähäisiksi.

Myös lipputulot romahtivat. Vuonna 2015 RoPS sai kasaan lipputuloilla reilut 270 000 euroa, kun viime kaudella summa jäi vain 188 000 euroon.

– Budjetoidusta tavoitteesta jäätiin 50 000 euroa. Emme saaneet riittävästi yleisöä Veikkausliigapeleihin vaikka taistelimme kauden loppuun asti mitaleista. Se ei tietenkään ole maksavan yleisön vika, vaan meidän, RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva harmitteli.

RoPS on tehnyt vuodesta 2010 asti tappiota. Vuonna 2014 tappiot olivat vieläkin suuremmat, 368 000 euroa. Myös uusi ja uljas Keskuskenttä on koitunut seuralle kalliiksi. RoPS maksaa Rovaniemen kaupungille kenttävuokria noin 80 000 euroa, jonka lisäksi katsomon tiloista seura joutuu pulittamaan 72 000 euroa.

Voit lukea Lapin Kansan jutun aiheesta tästä linkistä.

  • Skylla

    Loppukausi 2016 jää pitkäksi ajaksi viimeiseksi ajankohdaksi, jolloin RoPSilla oli mahdollisuus selvitä europeleihin. Käytännössä päätös päästää seuraa useamman kauden ajan kannatellut kärkipelaaja Kokko toteuttamaan unelmaansa ulkomaille ratkaisi seuran jäämisen kärkisijojen ulkopuolelle. Mitenkään automaattista sijoitus eurosijoille ei toki olisi ollut miehen loukkaantumisherkkyyden takia.

    Kärkiseurasta puhuminen on… taannehtivaa historiaa, voisi Pelle Miljoona todeta. Ensi kaudella RoPS taistelee JJKn, HIFKn ja PS Kemin kanssa suoraa ja karsinnan kautta tapahtuvaa putoamista vastaan, koska Ykkösen kärkijoukkueet vaikuttavat ennätyskovilta. Konkurssin välttäminen ja Veikkausliigassa säilyminen 5 vuoden ajan olisivat erinomaisia saavutuksia RoPSilta. Toivottavasti kannattajat jaksavat olla tyytyväisiä siihen, ettei tilanne ole sellainen kuin Myllykoskella.