Suomen A-maajoukkueen entinen hyökkääjä Mikael Forssell oli liekeissä Valioliigassa kaudella 2003-04. Tuolloin Chelseassa kirjoilla ollut Forssell lähti hakemaan vastuuta ja peliaikaa Birmingham Citystä.

– Olin Kiinassa Chelsean kanssa ja Birmingham City leireili siellä myös. Cityn silloinen manageri Steve Bruce kysyi minulta, olisiko minulla kiinnostusta tulla heille pelaamaan, suomalaishyökkääjä muistelee Birmingham Mailin haastattelussa.

17-vuotiaana teinipoikana Chelseaan siirtyneen Forssellin näyttöpaikat olivat lontoolaisseurassa kiven alla. Hän sai tarjouksia myös muualta, mutta näki, että Birminghamissa hän pääsisi pelaamaan ehjän ja kokonaisen kauden.

– Ja se ensimmäinen kausi meni todella hyvin.

HJK-kasvatti pyssytti lainapestillään Birminghamissa 17 maalia Englannin pääsarjassa ja sijoittui viidenneksi liigan maalipörssissä. Suomalaiskärjen taakse jäivät muun muassa Michael Owenin, Robbie Keanen ja Andy Colen kaltaiset nimet.

– Joukkueen pelityyli sopi täydellisesti minulle. Pelasimme kovalla intensiteetillä ja prässäsimme palloa erittäin korkealta. Pelimme liikkui päädystä päätyyn hyvin nopeasti. Se oli minulle hyökkääjänä ideaalinen tilanne, sillä voitimme palloja aina vaarallisissa paikoissa. Ensimmäisessä pelissäni tein kaksi maalia Fulhamia vastaan. Olin niin iloinen pelitavastamme.

Forssellin mukaan hän saapui Birminghamiin juuri oikealla hetkellä.

– Se oli ehdottomasta yksi parhaista, ellei jopa urani paras kausi. Joukkue pelasi hyvin, voitimme paljon pelejä, tein paljon maaleja. Se oli kaikin puolin nautinnollista.

Lähde: Birmingham Mail