Sami Hyypiä liittyi ulkomaisen vedonlyöntiyhtiö Betssonin lähettilääksi maanantaina, lue lisää tästä. Hyypiän mukaan entisten pelikavereiden hyvät kokemukset sai Hyypiän tarttumaan uuteen työhön.

Kansainvälisenä lähettiläänä Hyypiä antaa asiantuntevia näkemyksiään jalkapalloon liittyen vedonlyöntiyhtiön videoilla ja teksteissä.

– Peliuran jälkeen olen nähnyt entisiä pelikavereita ja jutellut heidän kanssaan, mitä he ovat tehneet. Monet ovat olleet kommentaattorin tai asiantuntijan tehtävissä ja nauttineet siitä hommasta, Hyypiä kertoo Betssonin haastattelussa.

– Nyt kun oli vielä valmennushommissa tämmöinen tauko, että etsitään uusia töitä, niin tämä kansainvälinen ambassador-homma sopii tähän ajanjaksoon hyvin.

Hyypiä valmensi viimeisenä FC Zürichiä kaudella 2015-16, mutta sai loppukaudesta potkut.

Kontakti Hyypiän suuntaan tuli viime vuoden puolella hänen agenttinsa kautta. Asioista päästiin sopuun pari viikkoa sitten Hong Kongissa. Hyypiä odottaa innolla uusia haasteita.

– Kiva oli huomata, että minulla on kansainvälisestikin vielä nimeä. Pelasin ja valmensin kuitenkin ulkomailla parisenkymmentä vuotta ja huomasin tuossa parilla reissulla Aasiassa, että kyllä ihmiset vielä muistavat, Hyypiä sanoo.