Manchester City tippui keskiviikkona Mestarien liigasta, kun AS Monaco voitti jälkimmäisen neljännesvälieräottelun 3-1. Ottelupari päättyi tilanteeseen 6-6, mutta Monaco meni jatkoon vierasmaalisäännön turvin. Ensimmäinen osa päättyi Cityn 5-3-voittoon.

Citystä tuli ensimmäinen joukkue turnauksen historiassa, joka teki viisi maalia pudotuspelin ensimmäisessä osassa ja putosi.

Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun englantilaisjoukkueen manageri Pep Guardiola putosi Mestarien liigasta ennen semifinaaleja. Hän ei kuitenkaan suostunut syyttämään tippumisesta joukkuevalintaansa ja taktiikoitaan, vaan sysäsi syyt pelaajiensa niskoille.

– Kaikki managerit tekevät virheitä. Jos toinen manageri voittaa, hän on se parempi. En vain usko, että tässä oli kyse taktisesta virheestä. En onnistunut vakuuttamaan pelaajiani noudattamaan pelisuunnitelmaamme ensimmäisellä puoliajalla. Tein niin toisella jaksolla, mutta se oli jo liian myöhäistä, espanjalaisluotsi sanoi lehdistötilaisuudessa.

Guardiola painotti, että City hyötyy tulevaisuudesta tästä tappiosta ja sanoi, että joukkueen ongelmat olivat nimenomaan hyökkäyspäässä.

Englantilaisten keskuspuolustaja John Stones myösi, että City oli huolimaton ja löysä varsinkin ensimmäisen 45 minuutin ajan.

– Halusimme korjata tilanteen, mutta emme olleet tarpeeksi kliinisiä kummassakaan päässä. Me emme tehneet tarpeeksi maaleja emmekä olleet tarpeeksi hereillä puolustuksessa.

Lähde: The Telegraph