Helsingin Jalkapalloklubi voitti Viron hallitsevan mestarin FCI Tallinnin harjoitusottelussa 3-0 perjantaina. Evans Mensah osui ensimmäisellä jaksolla kahdesti ja Demba Savage viimeisteli ottelun viimeisellä potkulla loppulukemat taululle.

Klubi määritti ottelun tahdin jo ensimmäisiltä minuuteilta lähtien. Helsinkiläiset rakensivat hyökkäyksiään maltilla ja liikuttivat virolaisjoukkueen pakkaa. Ajoittain HJK haki ratkaisusyöttöjä myös pidemmältä.

Kymmenen minuutin kohdalla helsinkiläisten painostus toi toivotun tuloksen. Pallo pomppi hieman onnekkaastikin Atomille, joka levitti oikeaan laitaan Ville Jalastolle. Ylhäälle nousut Jalasto tarjoili napakan syötön maata pitkin Mensahille, joka jatkoi pallon ykkösellä verkkoon.

HJK:n toinen osuma oli jälleen pienen ja yksinkertaisen kuvion seurausta. Noin puoli tuntia oli pelattu, kun Mensah leikkasi laidaltaan sisään. Hän käytti pallon Vincent Onovolla, joka nosti sen takaisin Mensahille FCI:n linjan taakse. Ghanalainen kesytti pallon nopeasti ja toimitti sen varmasti maaliin.

Klubilla oli ensimmäisellä jaksolla mahdollisuus useampaankin osumaan, mutta heikko viimeistely piti ottelun lukemissa 2-0.

FCI:n hyökkäykset olivat riippuvaisia HJK:n pallonmenetyksistä, joita ei liiemmin ensimmäisellä puoliskolla nähty. Virolaisten isokokoinen kärki Vladimir Voskoboinikov jäi useissa tilanteissa täysin yksin.

Toisella jaksolla ottelun tempo hidastui jokseenkin. Onovo ja Anthony Annan hallitsivat kentän keskustaa, ja topparipari Faith Friday ObilorHannu Patronen katkoivat FCI:n läpisyöttöyritykset.

Tallinn sai pelin juonesta hieman paremmin kiinni, kun HJK aloitti vaihtorumbansa. FCI ei kuitenkaan edelleenkään pakottanut Klubia vaikeisiin ratkaisuihin kummassakaan päässä, ja peli säilyi HJK:n hallinnassa.

Molemmat saivat viimeisen puolen tunnin aikana maalipaikkoja aikaiseksi, mutta maalivahtien ei tarvinnut venyä huippusuorituksiin.

3-0-maalissa Savage pääsi karkaamaan FCI:n puolustukselta täysin yksin läpiajoon ja hän nosti pallon varmasti virolaisjoukkueen maaliin. Osuman jälkeen erotuomari vihelsi ottelun päättyneeksi.