Bayern Münchenin päävalmentaja Carlo Ancelotti kertoo uudessa ’Quiet Leadership: Winning Hearts, Minds and Matches’ -kirjassaan hänen ajoistaan Real Madridin käskyttäjänä.

Ancelotti toimi Realin päävalmentajana vuosina 2013-15 ja voitti joukkueen kanssa muun muassa Mestarien liigan ensikaudellaan.

Italialaisvalmentaja kertoo kirjassaan, miten hänen ja Real Madridin presidentin Florentino Perezin välit viilenivät ajan myötä. Ancelottin mukaan siihen oli kaksi pääsyytä.

– Ensimmäinen syy oli eräs UEFA:n tilasto, joka ”paljasti”, että joukkueellamme ei ollut yhtä paljon harjoitustunteja kuin Euroopan muilla joukkueilla. Olimme voittaneet 22 peliä putkeen, joten teimme asioita oikein. Mutta hävisimme juuri silloin, kun se tilasto tuli esille, ja seurajohto painosti meitä tekemään kovemmin töitä. Itse olin eri mieltä.

– Pelaajien oli levättävä. Meillä oli huono kuukausi menossa loukkaantumisten kanssa, ja pelaajien kunto oli ratkaisevassa osassa liigan häviämisen suhteen. Tilastot osoittivat, että Realilla oli enemmän luottoa numeroihin kuin minun työhöni.

Toinen ratkaiseva tekijä Ancelottin ja Perezin välirikossa oli eräs tapaus, jossa joukkueen tähtipelaaja Gareth Bale oli pääosassa.

– Balen agentti valitti, että Gareth haluaisi pelata keskustassa. Presidentti soitti minulle ja kysyi, mitä aion tehdä asian suhteen. Vastasin hänelle, että en mitään. Emme voineet vaihtaa systeemiämme kesken kauden. Presidentti ei enää koskaan ollut ennallaan.

Lähde: Tribal Football