Sunnuntai on jalkapallon riemujuhlaa, kun Real Madrid isännöi FC Barcelonaa Espanjan pääsarjan La Ligan huippukamppailussa eli El Clásicossa.

Molemmat joukkueet pelasivat kuluvalla viikolla Mestarien liigaa. Real otti jatko-ottelun jälkeen 4-2-voiton Bayern Münchenistä ja eteni kilpailun välieriin. Barcelona sen sijaan nyhjäsi maalittoman tasapelin kotonaan Juventusta vastaan ja karsiutui jatkosta yhteismaalein 0-3.

– Barcan putoaminen ja Realin jatko Mestarien liigassa vaikuttavat joukkueiden ilmapiiriin ja luottamukseen, Suomen A-maajoukkueessakin pelaajaurallaan pelannut hyökkääjä Roni Porokara toteaa Betsafen sivuilla.

Hongassa viimeisimpänä pelannut ja nyt Ykkösen kauteen valmistautuman espoolaisjoukkueen taustatiimiin kuuluva Porokara pitää Real Madridin voittoa varmana.

– El Clasico ja Madridin kotona, varma ykkönen. (Cristiano) Ronaldo on hurjissa liekeissä. Viisi maalia kahdessa pelissä Bayernia vastaan.

– Barca jäi ilman maaleja molemmissa peleissä Juventusta vastaan. Nyt pelistä puuttuu Neymar, joka oli Barcan paras pelaaja Juvea vastaan: loi paikkoja ja teki vaikutuksen, vaikka maaleja ei tullutkaan, Porokara huomauttaa.

– Ronaldo on takuuvarmassa maali-iskussa. Realilla on mahdollisuudet repäistä pieni ero. Harvoin on näin vahvaa fiilistä, että Real voittaa.

Real Madrid-Barcelona tänään sunnuntaina 23. huhtikuuta kello 21.45 Suomen aikaa.