JJK jaksoi pyristellä HJK:n mukana tunnin verran, mutta kun HJK:n ketsuppipullo aukesi, maaleja nähtiin enemmänkin. HJK vei pisteet mukanaan Helsinkiin maalein 5-1.

Kenttäolosuhteet olivat vähintäänkin haasteelliset Jyväskylässä. Luonnon nurmi oli HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuon mukaan ”keväisessä kunnossa”:

– Kenttä oli aika keväisessä kunnossa. Varmasti täällä on kaikki voitava tehty, mutta eihän vuonna 2017 voi pelata tällaisella kentällä Veikkausliigaa. Pelin taso kärsii niin paljon, Lehkosuo tylytti ISTV:n haastattelussa.

Maalikarkelot alkoivat jo ottelun kuudennella minuutilla, kun Demba Savage vei vieraat johtoon. Enempää maaleja ei kuitenkaan ensimmäisellä puoliskolla nähty.

Harjun stadionilla koettiin ilonhetkiä, kun SJK:sta Jyväskyllään siirtynyt Elias Ahde tasoitti ottelun. Sen jälkeen alkoi kuitenkin HJK:n täydellinen dominointi.

Vain minuutti Ahteen maalista Evans Mensah vei vieraat taas johtoon. Mensah paukutti kaksi maalia ja hänet valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Yhden osuman mieheen tekivät Alfredo Morelos, Aapo Halme ja Anthony Annan.