Heikon harjoituskauden pelaillut sarjanousija JJK saa heti Veikkausliigan avausottelussaan vastaansa vieraskentällä hallitsevan mestarin IFK Mariehamnin.

Vaikka JJK:n peli on takunnut pahasti, valmentaja Juha Pasoja pysyy positiivisena.

– Hyvähän tämä meille on, päästään nousijajoukkueena pelaamaan heti hallitsevaa mestaria vastaan, jolla on myös talven aikana hieman olleet askelmerkit hakusessa mestaruuskauden jälkeen. Kaikki paineethan tässä ovat IFK:lla kotikentällään – meillä on vain voitettavaa, joten siinä mielessä voimme lähteä otteluun heitä rennommin, Pasoja sanoo JJK:n koitisivuilla.

Vaikka pelit eivät oikein käyneet, harjoitusleiri Kyproksella oli Pasojan mukaan oikein onistunut.

– Leiri oli todella onnistunut, oikeastaan aivan kaikki meni nappiin ja odotukset oikeastaan ylittyivätkin. Saatiin hyvin käytyä pelillisiä asioita läpi ja palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Pelaajille kuuluu kiitos siitä, että kaikki sitoutuivat hommaan täysin ja asiat menivät eteenpäin jopa enemmän mitä ennakolta odotin.

Joukkue sai myös viime metreillä ennen kautta vahvistuksia, kun seuran viime kauden ykköspyssy Saku Leppänen palasi yllättäen Kuopion Paloseurasta ja joukkoon liittyi myös viime kaudellakin JJK:ssa ihastuttanut Gaël Etock.

– Saku tuli siinä mielessä vähän yllätyksenä, että emme enää aktiivisesti etsineet ketään keskikentälle, vaan lähinnä kärkeen. Mutta mukavaa saada tuttu pelaaja takaisin, tiedetään ainakin varmasti, mitä saadaan. Toivottavasti Saku pystyy nyt täällä ottamaan sen seuraavan askeleen, joka KuPS:ssa jäi nyt ottamatta, Pasoja sanoo.

– Sakun tavoin myös Gaëlin kohdalla tiedetään, mitä saadaan. Varsinaisestihan Gaël ei ole pelaajatyyppinä sellainen target, mitä etsittiin, mutta pystyy kuitenkin taidollaan pitämään palloa – ja ratkaisemaan pelejä.