FC Inter möyhensi Rovaniemen Palloseuran joukkueiden kauden ensimmäisessä Veikkausliigan ottelussa peräti 6-2. Turkulaiset pommittivat jo tauolle lukemiksi 4-0, eikä RoPS päässyt peliin kunnolla mukaan missään vaiheessa.

Rovaniemeläisten päävalmentaja Juha Malinen oli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ymmärrettävästi äärimmäisen pettynyt.

– Ehkä yksi kamalimmista sarjan aluista, mitä oon missään nähny. Meillä oli pitkä preseason, ja mitä pidempi se preseason on, sitä enemmän sen pitäisi tuottaa intohimoa sinne kentälle. Kyllä me oltiin todella heikkoja ekalla jaksolla.

Malisen mukaan Interin keskikentän kolmikko Philip Njoku, Mika Mäkitalo ja Julien Faubert loivat keskustaan ylivoimatilanteita, joihin RoPS ei kyennyt vastaamaan. Suurimmaksi syylliseksi ylivoimatilanteiden synnylle Malinen nosti RoPS:n uuden laitapakin, David Addyn.

– Meidän vasen laitapakki Addy jäi täysin pelin ulkopuolelle. Hän oli 45 minuuttia kentällä, mutta pelin ulkopuolella. Hän on erittäin taitava pallollinen pelaaja, mutta toi palloton pelaaminen aiheutti sen, että hänen takiaan me pelattiin alivoimaa siellä kentän keskiakselilla jatkuvasti, kertasi RoPS-valmentaja.

Malinen otti kuitenkin tappion omalle kontolleen ja sanoi, että rovaniemeläisten peli-ilme tulee muuttumaan.

– Hiljalleen alkoi murenemaan kaikki, ja siinä meidän pelissä ei ollut enää mitään elementtejä, mitä me ollaan harjoiteltu. Me oltiin tänään koulupoikia, ja tää luokkaretki päätty kyllä todella onnettomasti. Lupaan, että tämä ei tule olemaan loppuliigan kuva.

Lähde: FC Inter TV