Siihen ei tarvittu kuin yksi viikonloppu. Tarkemmin sanottuna yksi peli. Chelsean etumatka Valioliigan kärjessä kutistui seitsemään pisteeseen, kun se hävisi kotonaan ensimmäisen kerran sitten viime vuoden syyskuun. Samaan aikaan Tottenham otti elintärkeän vierasvoiton Burnleystä ja yhtäkkiä Chelsea ei olekaan enää selvä mestari.

Seitsemän pistettä kuulostaa vielä kohtuullisen suurelta etumatkalta, mutta katsaus lähitulevaisuuteen saa sen vaikuttamaan yllättävän pieneltä.

Chelsea kohtaa seuraavien kolmen valioliigaottelun aikana hyvään vireeseen päässeen Manchester Cityn Stamford Bridgellä. Tuosta ottelusta ei voi kummallekaan luvata varmoja pisteitä.

Seuraavaksi on vuorossa vierasottelut Bournemouthia ja Manchester Unitedia vastaan. United saanee parsittua Chelsea vastaan parhaan mahdollisen kokoonpanon, joten vaikea ilta lontoolaisille tiedossa. Se on selvä, että Bournemouthia vastaan sinipaidat eivät voi kompuroida.

Tottenham pääsee paljon paikalliskilpailijaansa helpommalla. Se kohtaa ensin vieraissa pohjamutia pitkin kulkevan Swansean, jonka jälkeen on kaksi kotiottelua keskikastin joukkueita Watfordia ja Bournemouthia vastaan.

Oletetaan, että Tottenham voittaa kaikki ottelunsa ja Chelsea pelaa Manchesterin joukkueita vastaan tasapelit. Tällöin Mauricio Pochettinon luotsaama Spurs olisi enää kolmen pisteen päässä kärkipaikasta ja viisi kierrosta Valioliigaa olisi vielä jäljellä.

Voidaan siis sanoa, että tylsäksi ennustettu voittokamppailu muuttuikin varsin mielenkiintoiseksi ja tähän tarvittiin vain yksi ottelu.