Argentiinan jalkapalloliiton hiljattain vastavalittu puheenjohtaja Claudio Tapia sanoo, että Lionel Messille langetettu neljän ottelun maajoukkuepelikielto oli rangaistus maan jalkapalloliitolle.

Messi sai pelikiellon ja noin 10 000 euron sakot tapahtumista karsintaottelussa Chileä vastaan. Hänen väitettiin solvanneen ottelussa linjatuomaria.

Argentiina on karsintalohkossaan isoissa vaikeuksissa, nyt Messi on pois vielä kolmesta erittäin tärkeästä ottelusta.

Argentiinan liitto on ollut melkoisessa kaaoksessa jo vuosia. Se on ollut myös korruptiosyytösten kohteena. 2016 FIFA perusti hätätyöryhmän setviäkseen Argentiinan liiton sotkuja.

– Tämä oli selkeä viesti meidän liitollemme FIFA:lta. He yrittävät tehdä meistä varoittavan esimerkin Leo Messin kautta, koska tällaisesta ei ole ennakkotapauksia, Tapia jyrisi Marcalle.

– Ja tämä on lisäksi erittäin pitkä panna, koska karsintalohkomme on hyvin fyysinen ja siellä sattuu paljon rajuja tilanteita. Olemme shokissa, sillä Leo ei ole koskaan osoittanut kentällä aggressiota vastustajia tai erotuomareita kohtaan.

– Erotuomarin pöytäkirjassakaan ei ollut mitään mainintaa Messistä. Ja ihan yllättäen tämä rangaistus annettiin päivä sen jälkeen, kun minut oli valittu uudelleen liiton johtoon, Tapia sanoo.

Argentiinan liiton lakimiehet valmistelevat parhaillaan valitusta pelikiellosta. Jos se ei mene läpi, Messi missaa ottelut Uruguayta, Perua ja Venezuelaa vastaan.