HJK antoi myrskyvaroituksen Veikkausliigan avausottelussa. VPS kaatui Helsingin illassa murskalukemin 5-0. Yksi HJK:n hahmoista oli vasemmalla laidalla viilettänyt Juha Pirinen.

– Hyvä jätkät!, riemuitsee Pirinen ottelun päätyttyä pelaajatunnelissa.

Tunnelma HJK-leirissä on vapautunut. Lukemat tulostaululla kertovat karua kieltä siitä, kuinka kovassa iskussa helsinkiläisjoukkue on heti kauden alkaessa.

– Alussa ei ehkä saatu ihan rullaamaan peliä niin kuin olisimme halunneet. Vähän ehkä näkyi, että kyseessä on kauden avausmatsi. Ensimmäisten maalien jälkeen homma vapautui. Kyllähän peli on aika hyvällä mallilla, täytyy vain jatkaa pelin kehittämistä, Pirinen sanailee rennolla otteella.

Pirinen syötti upealla keskityksellä Atomu Tanakan tekemän 2-0-maalin ja hankki rankkarin toisella puoliajalla upean nousun päätteeksi. Akseli Pelvas upotti pallon pilkulta maaliin ja ratkaisi lopullisesti ottelun. Pirisen mukaan rankkari oli selvä.

– Minulle on opetettu, ettei noissa tilanteissa saa kaatua. Olisin voinut mennä maihin ja se olisi ollut pilkku, mutta pysyin pystyssä ja silti vihellettiin. Mielestäni oikea tuomio, Pirinen toteaa.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoi aiemmin Faneille.comin haastattelussa, että Pirinen on kokonaisuutena vähintään yhtä hyvä vaihtoehto laitapuolustajaksi kuin viime kauden jälkeen Klubista pois lähtenyt Taye Taiwo, ellei jopa parempi. Kun Piriseltä kysyy asiasta, mies hieman hämmentyy.

– Kuulen tästä vasta ensimmäistä kertaa. En lähde vertailemaan. Teen työni tuolla kentällä ja muut saa sitten tehdä niitä vertailuja. Hyvä, että valmentaja luottaa ja kivahan se on kuulla jotain positiivista, mies virnistää.

Avausottelussa Pirinen todisti, etteivät Lehkosuon puheet olleet tuulesta temmattuja. Pelaaminen oli luontaista ja mies näytti nauttivan kentällä täysin siemauksin.

– Tykkään pelata pallonhallinnan kautta ja päästä tekemään nousuja. Varsinkin näin, kun hallitsemme peliä. Tykkään jopa pelata enemmän laitapuolustajana kuin laiturina.

Miksi?

– Tykkään hyökätä nimenomaan niin, että olen valmiiksi positiivisessa peliasennossa, ettei minun tarvitse enää lähteä kääntymään negatiivisesta peliasennosta tai odotella palloa ylempänä. Alempaa pystyy myös rakentamaan enemmän peliä, Pirinen avaa.

Lehkosuo on myös painottanut antamissansa haastatteluissa sitä, että hän haluaa panostaa nyt entistä enemmän joukkuehenkeen ja yhtenäisyyteen. Henki näkyi muun muassa alkulämmittelyissä, kun avauskokoonpano kerääntyi tiiviiseen rinkiin tsemppaamaan toisiaan. Mistä siinä oli kyse?

– Olemme tehneet sitä kokoajan. Meillä on tällä hetkellä todella yhtenäinen ja kunnianhimoinen joukkue, joka haluaa näyttää. Olemme löytäneet oikeat jätkät tähän hommaan, Pirinen sanoo.

Pirisen sanat näkyivät myös kentällä Vepsua vastaan. HJK oli yhtenäinen joukkue. Ensimmäisen pelin jälkeen ei mestaruuksia jaeta, mutta sen voi todeta, että HJK:n voittaminen ei tule olemaan helppoa tällä kaudella.