Suomen A-maajoukkueen ykkösmaalivahti Lukas Hradecky pelaa toista kauttaan Saksan Bundesliigan Eintracht Frankfurtin riveissä.

Viime kaudella Hradecky joutui torjuntahommiin kovan paineen alla, sillä Frankfurt oli sarjan loppuun asti putoamisuhassa. Joukkue säilytti lopulta liigastatuksensa karsintojen kautta.

Tällä kaudella Hradecky ja Frankfurt ovat nostaneet tasoaan huomattavasti. Joukkue paini alkukaudesta tosissaan europaikkojen tuntumassa, mutta vuoden vaihteen jälkeen huono vire vei Frankfurtin keskikastiin. Tällä hetkellä joukkue majailee kymmenentenä, josta matkaa Eurooppa-liigan karsintapaikkaan on kolme pistettä.

Suomalaisveskari on kuitenkin vakiinnuttanut paikkansa liigan parhaiden torjujien joukossa.

– Tällä kaudella olen tehnyt vähemmän virheitä, pois lukien se virhe Leipzigissä (punainen kortti jo 3. peliminuutilla), kertaa Hradecky Bildin haastattelussa.

– Uskon, että joukkuekaverini tuntevat olonsa varmaksi minun ollessani maalissa. Minulta puuttuu ehkä muutama huipputorjunta, mutta minulle tehdään vähemmän maaleja.

Hradecky on pelastanut torjunnoillaan Frankfurtille useita pisteitä. Joukkue on päästänyt vähemmän maaleja kuin moni sarjataulukossa ylempänä majaileva seura. Suomen ykkösvahdille on kertynyt nollapelejä jo kymmenen kappaletta, toiseksi eniten koko sarjassa heti Bayern Münchenin Manuel Neuerin (14) jälkeen.

– Olen tullut siinä suhteessa paremmaksi, etten jää murehtimaan takaiskumaaleja. Aiemmin olin kriittisempi itseäni kohtaan. Mutta fakta on nyt vaan se, että maalivahtina sinun selkäsi taakse tehdään maaleja. Sinä et saa liikaa syyttää itseäsi.

– Maalivahtina sinä olet joskus sankari. Mutta silti on parempi olla ottelussa näkymätön. Silloin pelasit maalissa hyvin.

Lähde: Bild