AS Monaco voitti keskiviikkona Borussia Dortmundin Mestarien liigan puolivälierien toisessa osassa 3-1 ja eteni jatkoon yhteismaalein 6-3.

Monacolaisjoukkueen maaleista keskiviikkona vastasivat Kylian Mbappe, Radamel Falcao ja Valere Germain. Dortmundin ainokaisen iski Marco Reus.

Monaco eteni semifinaaleihin erittäin hyökkäävällä jalkapallolla. Ruhtinaskunnan joukkue on iskenyt 12 maalia viimeisessä neljässä Mestarien liigan ottelussaan ja selviytyi ensimmäisenä Ranskan liigan joukkueena kilpailun välieriin sitten kauden 2009-10 Lyonin.

Päävalmentaja Leonardo Jardim ei kyennyt peittelemään ylpeyttään Dortmund-voiton jälkeen.

– Olen erittäin tyytyväinen kaikkien esityksiin. Tällä tasolla ei voi asettaa rajoja pelaajilleen. Edustamme täällä koko maata. Ranska ei ole tottunut saamaan joukkueitaan kilpailun tähän vaiheeseen, Jardmim sanoi UEFA.com -sivuston haastattelussa.

Joukkuetta odottaa seuraavalla kierroksella jälleen entistä kovempi haaste, kun vastaan asettuu joko Real Madrid, Juventus tai Atletico Madrid. Jardimin mukaan Monaco ei kuitenkaan aio luopua hyökkäävästä pelitavastaan, jolla se on tähänkin asti ihastuttanut koko Euroopan.

– Etsimme aina sitä yhtä extra-maalia. Se on meidän pelitapamme, se on DNA:ssamme. Muut joukkueet toivovat arpansa osuvan meihin, mutta meidän tavoitteenamme on nauttia siitä ja pelata hyökkäävää jalkapalloa, kuten aina teemme.

Lähde: Goal