RoPS johti ensimmäisen puoliajan jälkeen Vaasan Palloseuraa kotikentällään 2-1. HJK:sta RoPS:iin lainalle siirtynyt Saku Ylätupa oli iskussa ja teki rovaniemeläisten molemmat maalit.

Voittoon asti se ei kuitenkaan riittänyt, sillä RoPS suli totaalisesti toisella puoliajalla ja VPS iski tauluun kolme osumaa.

Vasta 17-vuotias Ylätupa toi RoPS:n tasoihin 26. minuutilla. Ylätupa teki oikea-aikaisen pystyjuoksun ja sai Robert Taylorilta hyvän läpisyötön, jonka jälkeen nuori hyökkääjä teki vielä varman viimeistelyn. Maali oli Ylätuvalle ensimmäinen Veikkausliigassa.

Katso maali alta, jos et näe, voit katsoa sen täältä.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI! @ropsrovaniemi - @VPS1924 1-1 Suoraan lähetykseen tästä >> bit.ly/2mXyG5Y #Veikkausliiga

Toisessa maalissa pallo tuli hieman yllättäen Ylätuvalle rangaistusalueen sisällä, mutta nuorukainen ei hätkähtänyt, vaan otti näppärästi pallon haltuun, huijasi VPS-puolustajan kahville ja tykitti pallon maalin kattoon.

– Ei siinä kummempaa. Ihan hyvä viimeistely oli, Ylätupa kommentoi Ruudun taukohaastattelussa komeaa osumaansa.

MAALI! @ropsrovaniemi - @VPS1924 2-1! Suoraan lähetykseen tästä >> bit.ly/2mXyG5Y #Veikkausliiga

Toisella puoliajalla VPS määräsi tahdin. Jo 53. minuutilla Joonas Vahtera toi vieraat tasoihin rangaistuspotkusta. Steven Morissey teki VPS:n voittomaalin 69. minuutilla ja Juha Hakola viimeisteli loppulukemat hieman ennen päätösvihellystä.