Vaasan Palloseura koki kovia kauden ensimmäisessä Veikkausliigan ottelussa, kun Helsingin Jalkapalloklubi nöyryytti vaasalaisia kotikentällään peräti 5-0.

HJK oli totuttuun tapaan liikkeellä ennakkosuosikkina, mutta moni tuskin osasi odottaa vastaavia murskalukemia. Vähintäänkin yllättynyt ja pettynyt oli myös VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen.

– Meidän huonoimpia pelejä niin kauan kuin minä muistan ja vielä tässä vaiheessa, kun kohtaamme Helsingissä kovan vastustajan. Olen todella pettynyt, ettemme pystyneet parempaan, Vuorinen harmitteli VPS:n tiedotteessa.

Päävalmentaja antoi pettymyksensä näkyä ja kuulua myös pukukopin puolella.

– HJK on Suomen suurin ja jos haluamme itse kehittyä siihen suuntaan, niin pitää pystyä pelillisesti vastaamaan huutoon paremmin. Perustekeminen oli tänään aivan liian heikkoa, mikä ikinä siihen syynä sitten onkaan. Kun pelaamme huonon pelin, niin se pitää silloin sanoakin.

Vuorisen mukaan Klubi oli pelillisesti parempi kuin viime vuonna.

– He pystyivät monipuolisempaan peliin kuin viime kaudella, olivat taktisesti kypsempiä ja prässäsivätkin korkeammalta. Toki ottelun alussa se prässi ei ollut mitenkään ylitsepääsemätön asia. Ei vaan ollut tekemisen laatu tarpeeksi hyvää meillä koko ottelussa.

Lähde: VPS