Olisi helppoa kuvitella, että Chelsean brasilialaistähti Willian viettäisi tällä hetkellä elämänsä parhaimpia päiviä. Viime sunnuntaina hän juhlisti Valioliigan mestaruutta seuransa kanssa ja tulevana viikonloppuna hänellä on mahdollisuus yltää Chelsean kanssa tuplaan, kun joukkue kohtaa Arsenalin FA Cupin finaalissa lauantaina.

Brasilian maajoukkuemies on kärsinyt kuitenkin takaiskuista kentällä ja sen ulkopuolella.

Willian, 28, menetti äitinsä aivokasvaimelle viime vuoden lokakuussa, mikä vaikutti sekä hänen fyysiseen että henkiseen terveyteensä. Jo entuudestaan kevytrakenteinen brassitähti karisti tahtomattaan muutaman kilon painostaan, mikä hankaloitti surun murtaman Willianin pelaamista entisestään.

– Tämä on ollut elämäni vaikein kausi. Kaikki tietävät, mitä äitilleni kävi. Oli vaikeata pelata jalkapalloa, kun äitini kuoli. Olin hyvin tunteikkaalla päällä ja minun oli paha olla, kertoo Willian Evening Standardin haastattelussa.

– Pudotin painoa noin neljä kiloa. Söin yhä samoja ruokia, mutta en tiennyt, mikä minua vaivasi. Toki välillä oli tapauksia, jolloin en halunnut syödä, kun päässäni pyöri niin paljon asioita. Se johtui stressistä, en ollut henkisesti hyvässä kunnossa.

Willian näkee, että hänen viimeisen vuotensa voi jakaa kahteen ajanjaksoon.

– Toinen niistä oli erittäin vaikea, mutta toinen puoli on ollut uskomaton, sillä Chelsea voitti pokaalin, ja toivottavasti voitamme vielä toisen.

Brasilialaisen toipumiseen vaadittiin kuitenkin muutakin kuin menestyksen hetkiä seuratasolla. Hän on saanut valtavasti tukea perheeltään, joukkuekavereiltaan ja Chelsean managerilta Antonio Contelta. Willian kertookin, että lontoolaisseurasta on muodostunut hänelle toinen perhe.

– Puhuin valmentajan kanssa ja hän oli erittäin kannustava. Hän lähetti minulle viestin heti, kun se (äidin kuolema) tapahtui ja auttoi minua muillakin tavoin.

– Minulle annettiin aikaa tulla takaisin, palautua. Kuukauden tai kahden jälkeen rupesin jälleen pelaamaan ja pelasin hyvin. Haluan antaa kaikille isot kiitokset.