AIK kohtaa maanantaina kotikentällään Malmön Allsvenskanin huippuottelussa. Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo, että AIK:n suomalaishyökkääjä Eero Markkanen saattaa joutua jättämään väliin Malmö-ottelun sairastumisen vuoksi.

Markkanen joutui lauantaina olemaan pois harjoituksista, mutta päävalmentaja Rikard Norling ei halunnut kommentoida sairautta tarkemmin.

– Saamme nähdä, miten Eeron kanssa käy, Norling sanoi ruotsalaislehdelle.

Markkanen on tällä kaudella tehnyt yhdeksään otteluun vasta yhden maalin. Peliaikaa on tullut vaihtelevasti. Markkanen kertoi Turun Sanomille, että mestaruustaiston kannalta Malmö pitäisi ehdottomasti voittaa.

– Tällä seuralla on aina minimitavoitteena olla vähintään kolmen joukossa. Olemme nytkin mestaruustaistossa mukana, mutta sarjajohtaja Malmö FF pitäisi voittaa maanantaina, suomalaishyökkääjä sanoi.

Markkanen pelasi ennen siirtymistään AIK:hon Real Madridin organisaatiossa reservijoukkueen riveissä. Silloin suomalaishyökkääjän valmentajana oli nykyinen Los Blancosin päävalmentaja Zinedine Zidane.

Real Madrid voitti tänä vuonna Espanjan liigan ja pelaa Juventusta vastaan Mestarien liigan finaalissa. Markkasen mukaan Zidane osasi vaatia pelaajiltaan todella paljon.

– Zidane on erittäin vaativa valmentaja pelaajilleen. Pitkän uran itsekin pelanneena hän tiesi juuri sellaiset harjoitteet, mistä pelaajatkin pitivät. En kuitenkaan tiedä varmasti, toimisivatko Zidanen metodit myös muualla kuin Espanjassa.

Lue TS:n juttu aiheesta täältä.