Ei ole ihan jokapäiväistä herkkua, että suomalainen juniorijoukkue voittaa Real Madridin. Näin kuitenkin tapahtui viime huhtikuussa, kun Käpylän Pallon vuonna 2005 syntyneiden poikajoukkue kävi kaatamassa suuren ja mahtavan Los Blancosin Tar International -turnauksessa.

KäPan 05-joukkuetta luotsaa yksi tämän hetken parhaimmista juniorivalmentajista Suomessa, Abdi Abdirahman Mohamed. Historiallinen voitto rankkarikilpailun jälkeen Real Madridista maistui luonnollisesti makealta.

– Iso seura on aina kiva voittaa. Sitä ennenkin taustalla on ollut ihmisiä, jotka ovat tehneet hyvää työtä. Real Madrid -voitto avaa ehkä ovia muillekin. Meidän pojat kokivat sen niin, että he ovat pelanneet kovempiakin joukkueita vastaan. Mahtavaa oli voittaa, Mohamed kertoo Iltalehdelle.

Finaalissa Espanyol oli parempi, mutta kehuja tuli myös kuuluisalta La Masialta, eli Barcelonalta.

– Keskustelin heidän valmentajan kanssa ja he tykkäsivät meidän pelin rakenteesta ja siitä, miten yritimme pelata Real Madridia vastaan lyhytsyöttöpelillä. He olivat myös todella vakuuttuneita poikiemme taitotasosta, Mohamed kertaa.

Lue IL:n juttu kokonaisuudessaan tästä linkistä.